< terug

Jamaicaanse Kip

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 60 min
Ingrediënten:
  • 4 hele kippenbouten
  • 8 eetl. olijfolie
Voor de marinade:
  • 100 cl bruine rum
  • 2 eetl. bruine basterdsuiker
  • 2 theel. zwarte peper
  • 2 theel. gemalen korianderzaad
  • 2 theel. zeezout
  • 6 teentjes knoflook
  • 0.5 madame jeannette
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de Jamaicaanse Kip:

EXTRA NODIG
BBQ
Aluminiumfolie
Plank

1. Zet de BBQ op tijd aan en laat deze ongeveer 220 tot 230 graden worden.
2. Maak de kippenbouten schoon door de overtollige vetranden er vanaf te snijden.
3. Voeg alle ingrediënten onder het kopje ‘voor de marinade’ bij elkaar toe en haal de staafmixer er doorheen zodat het een gladde marinade wordt.
4. Haal de kippenbouten door de marinade heen en laat deze afgedekt in de koelkast staan voor minimaal 30 minuten, zodat de marinade lekker in de kippenbouten kan trekken.
5. Leg alvast 8 ruime vellen aluminiumfolie klaar.
5. Kleur de gemarineerde kippenbouten op de BBQ. Haal de kippenbouten van de BBQ af en wikkel ze in 2 vellen aluminiumfolie luchtdicht in.
5. Leg het pakketje aan de zijkant van de BBQ, voor ongeveer 30 minuten weg zodat de kippenbouten langzaam door kunnen garen.

De Jamaicaanse kip is nu klaar, eet smakelijk!

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!

Het inpakken van kip (of andere producten) in aluminiumfolie noemen we ‘en papillotte’. Het is belangrijk dat het luchtdicht ingepakt is.