Hoofdgerecht
Vleesgerecht
Bereiding van de Kip ballotine met parmaham en abrikoos:
Stap 1:
Leg de kippendijen uit en leg er per stuk 2 abrikozen op. Rol daarna de kippendij om de abrikoos en leg er een plak parmaham omheen. Verpak elk stuk stevig in folie. Laat ze daarna een uur rusten.
Stap 2:
Laat het eekhoorntjesbrood voor twintig minuten weken in warm water. Giet het daarna af, maar bewaar zowel het water als de paddenstoelen. Snijd het eekhoorntjesbrood daarna in kleine stukjes.
Stap 3:
Doe wat olie in een grote pan. Bak de ballotines hierin knapperig en bruin. Haal ze daarna uit de pan en laat rusten. Bak daarna in de pan de zilveruitjes, knoflook en champignons voor een paar minuten. Bluf het af met witte wijn.
Stap 4:
Laat de wijn inkoken tot een derde. Voeg daarna de ballotines toe aan de pan met de kippenbouillon, vocht van het eekhoorntjesbrood en de rest van de abrikoos. Laat het vervolgens met de deksel op de pan voor twintig minuten koken. Haal na twintig minuten de deksel eraf en laat het voor twintig minuten pruttelen.
Stap 5:
Haal de kip uit de pan als die gaar is. De spinazie en crème fraîche kan dan door de saus. Breng het op smaak met zout en peper.
Stap 6:
Het gerecht is bijna klaar. Doe de ballotine terug in de pan en garneer het met de gesneden dragon.
Geniet van de kip ballotine met parmaham en abrikoos!
Volg of abonneer je op onze kanalen voor meer inspirerende recepten:
YouTube: www.youtube.com/c/Kiprecepten
Instagram: www.instagram.com/kiprecepten
Facebook: www.facebook.com/kiprecepten.nl
TikTok: www.tiktok.com/@kiprecepten
Pinterest: nl.pinterest.com/allekiprecepten
Website: www.kiprecepten.nl
Om het beste uit deze website te halen, is het goed om een eigen account te creëren. Zonder account blijven je boodschappenlijstje en favoriete recepten niet opgeslagen.
Met een account heb je de volgende voordelen:
Heb je al een account? Login