Hoofdgerecht
Bereidingswijze van de ‘Kip In Het Groen’:
EXTRA NODIG
Hapjespan
Kookpannen
Pureestamper
1. Bewaar de kip tot gebruik in de koelkast.
2. Kook alle groene groenten op de bekende wijze apart van elkaar gaar in verschillende kookpannen.
3. Schil de aardappelen halveer ze (of halveer de 2x, afhankelijk van de grootte) en kook deze in ca. 15-20min gaar.
4. Giet de aardappelen af en maak er met de stamper puree van. Breng de puree op smaak met boter, zout en peper en meng dit goed door elkaar heen.
5. Snijd de paprika’s in blokjes.
6. Verwarm olie in de hapjespan en bak hierin de gemarineerde kipdijfilets rondom goudbruin.
7. Voeg de gesneden paprika’s toe en roerbak ze ca. 5 minuten mee.
8. Serveer de groenten en de puree op een verwarmd bord en voeg de kip toe.
9. Hak de noten in kleine stukjes en bestrooi het gerecht hiermee.
De ‘Kip In Het Groen’ is nu klaar, eet smakelijk!
Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.
Gemengde salade
Om het beste uit deze website te halen, is het goed om een eigen account te creëren. Zonder account blijven je boodschappenlijstje en favoriete recepten niet opgeslagen.
Met een account heb je de volgende voordelen:
Heb je al een account? Login