< terug

Kip in tomaten-olijvensaus

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 40 min
Ingrediënten:
  • 4 kippenpoten
  • olijfolie
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 ml rode wijn
  • 2 blikken gepelde tomaten (400 g)
  • 500 ml kippenboillon
  • ½ el Italiaanse kruiden
  • 100 g groene olijven (zonder pit)
  • 100 g zwarte olijven (zonder pit)
  • 2 el pesto
  • 1 paprika
  • 200 g champignons
  • stokbrood
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereiding van de kip in tomaten-olijvensaus:

Stap 1:
Doe over de vier kippenpoten wat zout en peper. Verhit daarna een braadpan en doe er een scheutje olijfolie in. Bak de kippenpoten hierin lichtbruin.

Stap 2:
Snij de uien en knoflook en bak dit 2 tot 3 minuutjes mee. Giet daarna de wijn in de pan, zo blus je het af. 

Stap 3:
Voeg daarna de gepelde tomaten met sap, kippenbouillon, Italiaanse kruiden, groene olijven, zwarte olijven en de pesto toe aan de braadpan. Breng dit aan de kook en laat daarna ongeveer 30 minuten zachtjes stoven.

Stap 4:
Haal na een halfuurtje de vier kippenpoten uit de pan en haal het vlees van het bot af. Snij daarna de champignons en paprika. Voeg dit toe aan de braadpan en laat nog 12 minuten stoven. 

Stap 5:
Het gerecht is bijna klaar. Schep het gerecht in diepe borden en serveer het met plakjes stokbrood.

Tijd om te genieten van de kip in tomaten-olijvensaus!

Volg of abonneer je op onze kanalen voor meer inspirerende recepten:
YouTube: www.youtube.com/c/Kiprecepten
Instagram: www.instagram.com/kiprecepten
Facebook: www.facebook.com/kiprecepten.nl
TikTok: www.tiktok.com/@kiprecepten
Pinterest: nl.pinterest.com/allekiprecepten
Website: www.kiprecepten.nl

Bent u benieuwd naar hoe andere Nederlanders kippen? neem dan ook gerust een kijkje op deze pagina: Hoe kipt Nederland

Print dit recept

Tips!