Hoofdgerecht
Bereiding van de kip in tomaten-olijvensaus:
Stap 1:
Doe over de vier kippenpoten wat zout en peper. Verhit daarna een braadpan en doe er een scheutje olijfolie in. Bak de kippenpoten hierin lichtbruin.
Stap 2:
Snij de uien en knoflook en bak dit 2 tot 3 minuutjes mee. Giet daarna de wijn in de pan, zo blus je het af.
Stap 3:
Voeg daarna de gepelde tomaten met sap, kippenbouillon, Italiaanse kruiden, groene olijven, zwarte olijven en de pesto toe aan de braadpan. Breng dit aan de kook en laat daarna ongeveer 30 minuten zachtjes stoven.
Stap 4:
Haal na een halfuurtje de vier kippenpoten uit de pan en haal het vlees van het bot af. Snij daarna de champignons en paprika. Voeg dit toe aan de braadpan en laat nog 12 minuten stoven.
Stap 5:
Het gerecht is bijna klaar. Schep het gerecht in diepe borden en serveer het met plakjes stokbrood.
Tijd om te genieten van de kip in tomaten-olijvensaus!
Volg of abonneer je op onze kanalen voor meer inspirerende recepten:
YouTube: www.youtube.com/c/Kiprecepten
Instagram: www.instagram.com/kiprecepten
Facebook: www.facebook.com/kiprecepten.nl
TikTok: www.tiktok.com/@kiprecepten
Pinterest: nl.pinterest.com/allekiprecepten
Website: www.kiprecepten.nl
Bent u benieuwd naar hoe andere Nederlanders kippen? neem dan ook gerust een kijkje op deze pagina: Hoe kipt Nederland
Om het beste uit deze website te halen, is het goed om een eigen account te creëren. Zonder account blijven je boodschappenlijstje en favoriete recepten niet opgeslagen.
Met een account heb je de volgende voordelen:
Heb je al een account? Login