< terug

Kip lasagne roll ups

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hapjes

Ingrediënten:
  • 300 gram kipgehakt
  • 400 gram spinazie
  • 250 gram lasagnebladen
  • 100 gram Parmezaanse kaas (grof geraspt)
  • 3 uien
  • roomboter
  • 3 tenen knoflook
  • 1 ei
  • gram ricotta 250
  • 60 gram bloem
  • 0.5 liter melk
  • nootmuskaat
  • tijm
  • 150 gram geraspte gruyerekaas
  • lente-ui
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de kip lasagne roll ups:

1. Snij de uien in halve ringen. Verhit een koekenpan met een klein beetje boter. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Zet een pan met water op het vuur voor de lasagnebladen. Zet een wokpan op het vuur en voeg hier een scheutje olijfolie aan toe.
3. Als de boter in de koekenpan gesmolten is, zet je de pan op half vuur. Doe je de gesneden ui in de pan.
4. Niet vergeten het in beweging te houden, zodat dit langzaamaan bruin kan worden en niet aanbrandt.
5. Als de uien bruin zijn, kan het vuur hiervan uit. Wanneer de wokpan met olijfolie heet is, leg je het kipgehakt in de pan. Snijd de knoflook fijn.
6. Doe de knoflook samen met peper en zout bij het kipgehakt en meng dit goed. Voeg zodra het kipgehakt gaar is de spinazie toe aan de wok.
7. Dit kan stapsgewijs, zodat een deel van de spinazie kan slinken om ruimte te maken voor meer. Zodra alle spinazie geslonken is, kan deze pan van het vuur gehaald worden.
8. Als het water voor de lasagnebladen kookt, leg je om de beurt alle lasagnebladen in het water, zodat deze niet aan elkaar gaan kleven.
9. Hou ze hiervoor ook een klein beetje in beweging. Doe ondertussen een ei in een schaaltje en klop deze los.
10.Voeg de ricotta, de helft van de gruyèrekaas en de geraspte Parmazaanse kaas bij het ei. Roer dit door elkaar totdat alles goed gemengd is.
11. Als de lasagnebladen beetgaar zijn, giet je het water hiervan af. Voeg wat olijfolie toe en verdeel dit over de bladen om te voorkomen dat deze niet aan elkaar gaan plakken.
12. Maak nu de bechamelsaus. Doe dit door een steelpannetje met 50 gram boter te verhitten. Als de boter gesmolten is, voeg je op laag vuur de bloem eraan toe en meng je dit goed.
13. Voeg vervolgens de koude melk gelijkmatig toe, terwijl je het geheel met een garde blijft kloppen. Aan de bechamelsaus kun je nu de nootmuskaat en tijm naar smaak toevoegen.
14. Als alles goed gemengd is, kun je het pannetje van het vuur halen. Voeg het kipgehakt met de spinazie toe aan het ricotta mengsel. Meng dit tot een geheel.
15. Leg de lasagnebladen op een snijplak en snij ze over de lengte doormidden. Leg eerst de uitjes en volgens het ricotta mengsel erop.
16. Rol de bladen vervolgens op. Leg alle rolletjes in een ovenschaal. Als je meer vulling over hebt, kun je dit om de rolletjes heen toevoegen.
17. Giet de bechamelsaus over de rolletjes en besprenkel dit met de rest van de gruyèrekaas. Doe de schaal 25 minuten in de oven. Besprenkel de lasagnerolletjes met nog wat lente-ui en eet smakelijk!

De kip lasagne roll ups is nu klaar, eet smakelijk!

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!