< terug

Kip met basilicum en prosciutto

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 30 min
  • 2 grote kipfilets
  • 1 sap en rasp van citroen
  • 4 plakken prosciutto
  • 2 eieren, geklutst
  • 100 g panko
  • 100 g cherry tomaatjes, gehalveerd
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 2 eetlepels balsamico azijn of balsamico/dadel azijn
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 bol buffel mozzarella
  • margarine, om in te bakken
  • klein bosje verse basilicum
  • zout en peper
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de kip met basilicum en prosciutto:

1. Snijd de kipfilet over de lengte door. Stamp de kipfilet plat met de achterkant van een (koeken)pan. Leg huishoudfolie tussen de pan en de kip.
2. Breng de kip op smaak met zout en peper, en een beetje citroensap. Leg een blaadje basilicum op de kipfilet en wikkel een plak prosciutto om de kipfilet heen.
3. Paneer de kipfilet door het eerst door het ei te halen en daarna door de panko.
4. Verwarm margarine in een koekenpan en bak de kipfilets rondom bruin.
5. Doe de gehalveerde tomaatjes in een kom. Doe de olijfolie, balsamicoazijn, citroenrasp, tijm en fijngesneden basilicum erbij. Breng op smaak met zout en peper en roer door elkaar.
6. Serveer de gepaneerde basilicum saltimbocca met de gemarineerde tomaatjes en mozzarella.
7. Serveer voor een complete maaltijd met aardappeltjes, of pasta.

De kip met basilicum en prosciutto is nu klaar, eet smakelijk!

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!

Lekker met… een goede italiaanse rode wijn!