< terug

Kip met bier of cola

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 60 min
  • 2 kippen
  • Blikje bier of cola
  • Knoflook
  • Rode peper
  • Zeezout
  • Grove peperkorrels
  • Gerookt paprikapoeder
  • Olijfolie
  • Rozemarijn
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de kip met bier of cola:

Stook de barbecue tot 200ᵒC of verwarm de oven voor op 200ᵒC.

Maak een kruidenmengsel van 1 deel zout, 1 deel peper en 1 deel paprikapoeder.

Plet de knoflook en peperkorrels in een vijzel en voeg hier het kruidenmengsel aan toe.

Controleer of de kip schoon is en smeer aan de binnenkant in met het kruidenmengsel.

Haal 1/3 van de drank uit de blikjes.

Steek een bosje rozemarijn in de blikjes en zet de kip hier overheen (het blikje zit zo aan de binnenkant van de kip).

Maak het overgebleven kruidenmengsel aan met olijfolie en smeer hiermee de buitenkant van de kip in.

Zet 1u 45min op de barbecue of 1 uur in de oven.

Controleer of de kip gaar is door erin te prikken. Komt er helder vocht uit? Dan is de kip gaar.

De kip met bier of cola is nu klaar, eet smakelijk!

 

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.

Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!

Controleer of de kip gaar is door erin te prikken. Komt er helder vocht uit? Dan is de kip gaar.