Hoofdgerecht
Bereiding van de Mexicaanse kip mole:
Stap 1
Als eerst is het tijd om de salsa te bereiden. Snijd 1 trostomaat en 1 rode ui in blokjes en doe dit in een bakje. Voeg er wat vers gesneden koriander aan toe en een beetje olie. Meng dit dit door elkaar en de salsa is klaar.
Stap 2
Doe de kippendijen in een ovenschaal en besprenkel met wat zout en peper. Doe het daarna in de oven voor ongeveer 20-25 minuutjes op 180 graden.
Stap 3
Terwijl de kip aan het garen is, bereiden we ondertussen de saus voor. Voor de saus heb je een blender nodig. Voeg aan de blender de trostomaten, teentjes knoflook, sjalot, rode peper, koriander, sap van een limoen, een banaan, zout, kaneelpoeder en komijnpoeder toe. Pureer dit tot een glad mengsel.
Stap 4
Het mengsel kan nu in een grote pan die verhit is met een beetje olie. Laat dit rustig pruttelen. Bereid ondertussen de guacamole door 1 guacamole te prakken. Voeg er wat limoensap, zout, peper en olie aan toe.
Stap 5
Terwijl de saus blijft pruttelen, voeg je er wat pure chocola aan toe. Meng dit goed door de saus heen. Ondertussen kan de kip ook uit de oven en voeg je dit toe aan de saus. Roer het goed door elkaar heen.
Stap 6
Kook wat basmatirijst om het gerecht af te maken. Schep de basmatirijst als eerst op een bord en voeg daaraan de kip met saus toe. Top het af met de guacamole, salsa en een beetje crème fraîche.
Nu kunt u genieten van de Mexicaanse kip mole!
Volg of abonneer je op onze kanalen voor meer inspirerende recepten:
YouTube: www.youtube.com/c/Kiprecepten
Instagram: www.instagram.com/kiprecepten
Facebook: www.facebook.com/kiprecepten.nl
TikTok: www.tiktok.com/@kiprecepten
Pinterest: nl.pinterest.com/allekiprecepten
Website: www.kiprecepten.nl
Om het beste uit deze website te halen, is het goed om een eigen account te creëren. Zonder account blijven je boodschappenlijstje en favoriete recepten niet opgeslagen.
Met een account heb je de volgende voordelen:
Heb je al een account? Login