Hapjes
Hoofdgerecht
Bereidingswijze van de kip souvlaki met yoghurt dille saus:
1. Rasp de citroen en bewaar het rasp. Snijd de citroen vervolgens doormidden.
2. Combineer alle ingrediënten onder het kopje ‘voor de marinade’ bij elkaar in een kommetje. Voeg hier ook peper en zout aan toe.
3. Snijd de scharrelkipfilets in blokjes en roer de marinade erdoor. Laat de blokjes in de koelkast minimaal een half uur marineren.
4. Maak de saus door de yoghurt, dille, en de rasp van een halve citroen met elkaar te combineren. Breng op smaak met peper en zout.
5. Leg de satéstokjes in een bakje met water zodat ze niet kunnen aanbranden tijdens het bakken. Rijg aan elk stokje 4 a 5 blokjes kip.
6. Grill de kipspiesjes onder de contactgrill, in de grillpan of op de barbecue tot ze gaar zijn. Serveer met brood, komkommer en de yoghurtsaus.
De Kip souvlaki met yoghurt dille saus is nu klaar, eet smakelijk!
Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.
Bent u nog opzoek naar andere kip hapjes? neem dan gerust een kijkje naar deze pagina: Gemarineerde kippenvleugels
Serveer met brood, komkommer en de yoghurtsaus.
Om het beste uit deze website te halen, is het goed om een eigen account te creëren. Zonder account blijven je boodschappenlijstje en favoriete recepten niet opgeslagen.
Met een account heb je de volgende voordelen:
Heb je al een account? Login