< terug

Kip van de BBQ

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Bijgerecht

  • 50 min
  • 8 kipdijfilets of dijlapjes
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 2 eetl. gemengde grove kruiden voor kip met peper
  • 2 eetl. zonnebloemolie
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de kip van de BBQ:

EXTRA NODIG
Barbecue
Kwastje
Kommetje
Bbq tang
Serveerschaal

1. Bewaar de kipdijfilets of de kipdijlapjes tot aan het gebruik in de koelkast.
2. Steek de bbq tijdig aan en zorg dat deze goed warm is voordat je de kip er op legt.
3. Pak een kommetje en doe hierin de paprikapoeder en de gemengde grove kruiden voor kip met peper. Meng deze kruiden goed door elkaar heen.
4. Bestrooi de kip aan beide zijden met alle kruiden en zorg ervoor dat alle delen van de kip voorzien zijn van het kruidenmengsel.
5. Bestrijk het rooster met olie.
6. Voorzie ook de kip van olie en leg de kip met de tang zo plat mogelijk op het rooster.
7. Rooster de kip rondom goudbruin en gaar en rol ze op het laatst een beetje op.
8. Serveer de kip op de voorverwarmde schaal.

De kip van de BBQ is nu klaar, eet smakelijk!

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!

LEKKER MET

Groene salade
Quiche uit de oven
Rode chilisaus