< terug

Kipkluifjes

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hapjes

  • 35 min
  • 2 kg kipkluifjes gekruid
  • 8 sjalotjes in kleine stukjes
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 rode lomboks in stukjes
  • 6 cm geschilde gemberwortel
  • 2 theel. laospoeder of peper
  • 1 gekneusde stengel sereh
  • Stukje trassi (toko)
  • 2 theel. komijn of djinten
  • 4 eetl. rijstolie
  • 2 potten pindakaas
  • 4 dl kokosmelk of santen
  • Citroensap naar smaak
  • Ketjap manis (zoet)
  • Rode sweet Chilisauce
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de kipkluifjes:

EXTRA NODIG
Ovenschaal
Oven op 180° C (heteluchtoven) of 200° C (gas/elektra)
Vijzel of kom met staafmixer
Grote wok

1. Vul een grote ovenschaal met een beetje water en leg hierin de kip.
2. Zet de schaal middenin de oven gedurende ca. 30 minuten.
3. Keer de kip zo nu en dan en bedruip het  met het braadvocht.
4. Gebruik een vijzel of kom met staafmixer voor het kruidenmengsel.
5. Maal de sjalotten fijn samen met de knoflook, de lomboks en de gember.
6. Voeg de laos, de sereh, de trassi en de komijn toe.
7. Verwarm de olie in een grote wok en roerbak hierin de kruidenpasta.
8. Neem de sereh er na een paar minuten roerbakken uit.
9. Roer de pindakaas er doorheen en voeg het vocht al roerende toe.
10. Verwarm en voeg citroensap, ketjap en chilisaus naar smaak toe.

De kipkluifjes zijn nu klaar, eet smakelijk!

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!

Mocht de pindasaus te dun zijn: voeg dan extra pindakaas toe.