< terug

Kipmedaillons de luxe

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Bijgerecht

  • 25 min
  • 6 kipmedaillons
  • 1 kipkruiden
  • 3 eetl. olie
  • 1 eetl. boter
  • 250 g champignons in plakjes
  • 4 volle eetl. Griekse yoghurt
  • 1 theel. nootmuskaat
  • 1 theel. Italiaanse keukenkruiden
  • 2 eetl. fijngeknipte peterselie
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de Kipmedaillons de luxe:

EXTRA NODIG
Hapjespan met deksel

1. Kruid de kip aan beide zijden met de kipkruiden. Zorg ervoor dat alle delen van de kip lekker gekruid zijn.
2. Zet een pan op hoog vuur en verwarm de olie met de boter in de pan. Laat de boter goed uit bruisen in de pan. Bak vervolgens de kip goudbruin aan beide kanten.
3. Voeg na 10 minuten de champignons toe aan de pan en roerbak deze mee met de kip.
4. Knip of hak de peterselie fijn en leg dit even apart.
5. Voeg vervolgens de yoghurt toe aan de pan, roer het geheel goed door en bestrooi het met de nootmuskaat.
6. Voeg vervolgens de Italiaanse keukenkruiden toe en sluit de pan.
7. Laat de kip in ca. 20 minuten garen op laag tot middelmatig vuur.
8. Serveer de kip op een bord en garneer met de peterselie.

De kipmedaillons de luxe zijn nu klaar, eet smakelijk!

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!

LEKKER MET

Gebakken krieltjes en gekookte sugarsnaps!