< terug

Kipnuggets

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hapjes

  • 30 min
  • 3 kipfilets
  • 5 eetl. kipkruiden
  • 2 eetl. bloem
  • 2 eieren
  • 2 lente-uitjes
  • Paneermeel
  • Cornflakes
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de kipnuggets:

EXTRA NODIG
Oven
Frituurpan of grote pan

1. Verwarm de oven voor op 225 graden en zet de frituurpan op 180 graden.
2. Snijd de kipfilets in lange repen en dan in stukjes van ongeveer 2,5cm.
3. Leg de kip in een kom en meng de kipkruiden erdoor.
4. Meng het goed door elkaar.
5. Maak de cornflakes fijn.
6. Kluts in een kommetje twee eieren met een vork.
7. Strooi in een bord wat paneermeel, in een ander bloem en in de laatste cornflakes.
8. Haal de kipstukjes door de bloem, vervolgens door het ei en daarna door het paneermeel (de helft van de nuggets) en door de cornflakes (de andere helft van de nuggets).
9. Bak de nuggets met paneermeel 15min in de voorverwarmde oven of tot deze bruin zijn in de frituurpan.
10. Bak de nuggets met cornflakes tot deze bruin zijn in de frituurpan (niet in de oven).
11. Snij de lente-uitjes fijn en strooi over de warme kipnuggets.

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!

LEKKER MET

Boerenfriet en dipsausjes.