Hoofdgerecht
Bereiding van de Kippenbouten met paprika:
Verwarm als eerst de oven voor op 175 graden.
Pureer dan de teentjes knoflook, paprikapoeder, chilipoeder, piment, chilipeper en de olijfolie in de keukenmachine of blender. De puree bak je vervolgens in een koekenpan. Het mengsel is goed als het een donkerrode substantie wordt en heerlijk gaat geuren naar kruiden.
Trek het vel van de kippenbouten voorzichtig los naar het smalle deel van de poot. Smeer wat zout over de bouten en bestrijk ze gul met het mengsel van paprika. Als dit klaar is, dan kan het vel voorzichtig over de bouten heen.
De bouten zijn nu klaar om de braadslede in te gaan. Zet de braadslede in het midden van de oven en braad de kippenbouten in ongeveer 45 minuten gaar. Als de braadslede wat te droog wordt, schenk dan enkele eetlepels water in de braadslede.
Dek eventueel de bouten af met aluminiumfolie als ze te bruin worden.
Neem na 45 minuten de braadslede uit de oven en laat de kippenbouten – met eventueel aluminiumfolie eromheen – 10 minuutjes rusten.
Tijd om te te genieten van de kippenbouten met paprika!
#quickmeals #easydinner #easymeals #makkelijkerecepten #kiprecepten #chickenrecipes #dinnerrecipes #avondeten #kippenbouten #kippenboutjes #kippenboutenmetpaprika #paprika
Volg of abonneer je op onze kanalen voor meer inspirerende recepten:
YouTube: www.youtube.com/c/Kiprecepten
Instagram: www.instagram.com/kiprecepten
Facebook: www.facebook.com/kiprecepten.nl
TikTok: www.tiktok.com/@kiprecepten
Pinterest: nl.pinterest.com/allekiprecepten
Website: www.kiprecepten.nl
Nog lekkerder met Franse frietjes en een salade erbij!
Om het beste uit deze website te halen, is het goed om een eigen account te creëren. Zonder account blijven je boodschappenlijstje en favoriete recepten niet opgeslagen.
Met een account heb je de volgende voordelen:
Heb je al een account? Login