< terug

Kippendijfilet met tapenade

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 1 uur
Ingrediënten:
  • 8 kippendijen zonder bot en vel
  • 1 eetl. olie om in te bakken
  • 15 g roomboter
  • 1 bundel bospeen
  • 1 dl groentebouillon
Voor de tapenade:
  • 200 g verse groene olijven
  • 40 g zongedroogde tomaatjes
  • 1 teentje geperste knoflook
  • 1 eetl. kappertjes
  • 2 eetl. geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 dl olijfolie
  • 1 eetl. basilicum
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de kippendijfilet met tapenade:

EXTRA NODIG
Blender of keukenmachine
Plank
Braad-of wildpan

1. Bewaar de kip tot gebruik in de koelkast.
2. Haal de schil van het teentje knoflook af, stop het in de knoflookpers en stop dit in de blender. Knip of hak ook de basilicum fijn en stop dit in de blender.
3. Maak tapenade door alle overige ingrediënten onder het kopje ‘voor de tapenade’ in de blender te doen en dit te mixen.
4. Bestrijk de kip rondom met deze tapenade.
5. Verwarm de olie met de boter in de pan.
6. Bak hierin de kip rondom aan.
7. Snijd de geschraapte bospeen, indien gewenst, kleiner.
8. Voeg die met de bouillon toe aan de pan en sluit die.
9. Laat de kip ca. 45 minuten zachtjes pruttelen.
10. Check de gaarheid door in de kip te prikken: helder sap duidt op gaarheid.

De kippendijfilet met tapenade is nu klaar, eet smakelijk!

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!

LEKKER MET

Groene salade met een partje ei en krokant gebakken krieltjes.