Bijgerecht
Voorgerecht
Bereidingswijze van de Kippenlever paté:
1. Maak de kippenlevertjes schoon, snijd ze doormidden en verwijder de vliesjes en zeentjes. Dep ze dan goed droog.
2. Snij de sjalot, shiitake en knoflook fijn.
3. Verwarm een pan met vetstof en bak de kippenlever circa 2-3 minuten. Voeg peper en zout toe. Bak de lever niet te ver door, ze mogen een beetje rosé zijn van binnen.
4. Schep de lever vanuit de pan in een keukenmachine, voeg de roomboter toe en draai het geheel tot een gladde mix.
5. Bak de sjalot, shiitake, knoflook en tijm op hoog vuur om aan te fruiten. Blus het af met een scheutje rode port of cognac en zet het vuur op de laagste stand. Laat het nog een minuut langzaam garen.
6. Druk de gladde mix van levertjes en boter door de zeef om oneffenheden te scheiden.
7. Spatel de sjalot, shiitake, knoflook en tijm door de leverpaté. Proef of het voldoende op smaak is en voeg eventueel peper en zout toe.
8. Plaats het geheel in een vorm en zet het afgedekt in de koelkast voor tenminste drie uur om op te stijven.
De Kippenlever paté is nu klaar, eet smakelijk!
Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.
Serveer de paté op toast of stokbrood!
Om het beste uit deze website te halen, is het goed om een eigen account te creëren. Zonder account blijven je boodschappenlijstje en favoriete recepten niet opgeslagen.
Met een account heb je de volgende voordelen:
Heb je al een account? Login