< terug

Kippensoep

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Voorgerecht

  • 120 min
  • 1 hele soepkip
  • 3 uien
  • 3 stuks prei
  • 3 kleine winterpenen
  • 3 theelepels zwarte peper korrels
  • 100 gram verse peterselie
  • 150 gram verse selderij
  • 6 takjes tijm
  • 3 laurierblaadjes
  • 3 stuks foelie (gedroogd jasje van nootmuskaat)
  • 150 gram vermicelli
  • 0.5 citroen (sap)
  • 500 gram verse soepgroenten
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de kippensoep:

EXTRA NODIG:
Grote soeppan
Zeef
Schone theedoek

Zet de soepkip op het vuur in een pan met koud water.
Breng de kip aan de kook en laat 3 minuten zachtjes koken.
Haal de kip uit de pan, spoel het water weg.
Snijd de prei, peen en ui in grove stukken.
Zet de soepkip opnieuw op het vuur in een pan met koud water.
Voeg de prei, peen, ui, helft van de peterselie, helft van de selderie, tijm, laurier, foelie en gekneusde peperkorrels toe.
Breng aan de kook en laat koken tot de kip gaar is (ong. 1 uur).

Haal de gare kip uit de soep.
Laat de kip afkoelen en pluk vervolgens het vlees van de botten.
Zorg dat u geen vel of stukje kraakbeen meeneemt.

Zeef de kippensoep.
Zet de gezeefde bouillon opnieuw op het vuur.
Breng aan de kook en voeg de overige peterselie en selderij, de soepgroenten en de vermicelli toe.
Kook ongeveer 10min tot de vermicelli gaar is.
Voeg de stukjes kip, citroensap en zout naar smaak toe.

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!

LEKKER MET

Grofgesneden vers volkoren brood!