< terug

Kippenvleugels met zwarte bonen

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 50 min
  • 800 g kippenvleugels
  • 500 g zwarte bonen
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 cm verse gemberwortel
  • 4 eetl. sojasaus
  • 2 theel. kaneel
  • 2 theel. anijszaad
  • 2 lente- of bosuitjes
  • 1 eetl. geroosterd sesamzaad
  • Gemalen zwarte peper
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de kippenvleugels met zwarte bonen:

EXTRA NODIG
Oven op 200˚C
Ovenschaal
Blender of keukenmachine
Mengkom

1. Bewaar de kip tot gebruik in de koelkast.
2. Verwarm de oven voor en leg de kip in de schaal.
3. Schil de gember en rasp deze. Laat de bonen uitlekken en hak de knoflook fijn, of haal deze door een knoflookpers.
4. Mix de bonen met de knoflook, de geraspte gember, de sojasaus, de kaneel en de anijs.
5. Voeg dit toe aan de kip en bestrooi het geheel royaal met peper.
6. Plaats de schaal middenin de oven gedurende ca. 40 minuten.
7. Keer de kip halverwege en check de gaarheid.
8. Gebruik eventueel aluminiumfolie om de kip mee af te dekken als deze te donker wordt.
9. Snijd de lente ui in kleine stukjes.
9. Garneer de kip af met de dun gesneden lente ui en het sesamzaad.

De kippenvleugels met zwarte bonen zijn nu klaar, eet smakelijk!

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!

LEKKER MET

Oosterse roerbakgroenten
Cashewnoten en rijst gemengd met wortelsnippers.