Lunchgerecht
Bereidingswijze van de kipwraps met een Grieks tintje:
EXTRA NODIG
Hapjespan/wok
Plank
1. Pak de kipfilets erbij en snijd deze in lange reepjes. Leg de reepjes in een kom en bestrooi de kip met de kruiden.
2. Snijd de paprika in stukjes naar de gewenste grootte. Schil de winterpeen en snijd de beide uiteindes er vanaf. Snijd vervolgens de winterpeen in stukjes naar de gewenste grootte.
3. Verwarm wat olie in de pan en roerbak hierin de kip samen met de paprika en de wortel. Voeg na een minuutje of 5 roerbakken de overige roerbakgroenten toe samen met de ketchup.
4. Sluit de pan en laat dit ca. 15 minuten pruttelen.
5. Verwarm de wraps zoals aangegeven staat op de verpakking.
6. Snijd de komkommer verticaal doormidden en vervolgens beide stukken horizontaal doormidden. Haal de schil van de komkommer af en verwijder de zaden die erin zitten. Rasp vervolgens de komkommer met een rasp en zet dit apart. Snijd de dille fijn en leg dit apart.
7. Doe de Griekse yoghurt met de fijngesneden dille, een geperst teentje knoflook, het sap van een halve citroen en wat zeezout in een kom. Roer dit geheel goed door elkaar heen en voeg de komkommer rasp toe.
8. Bestrijk de wraps met de mosterd. Voeg er tzatziki en rucola aan toe.
9. Verdeel het kipgerecht op de wrap en rol deze op.
De kipwraps zijn nu klaar, eet smakelijk!
Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.
LEKKER MET
Zelfgemaakte tzatziki!
Om het beste uit deze website te halen, is het goed om een eigen account te creëren. Zonder account blijven je boodschappenlijstje en favoriete recepten niet opgeslagen.
Met een account heb je de volgende voordelen:
Heb je al een account? Login