Lunchgerecht
Bereidingswijze van de kleurige salade met kippendij
EXTRA NODIG
Wok
Vergiet
Slaschaaltjes
Litermaat of dressingmaker
1. Bestrooi de kip met het zout.
2. Snijd de pepers horizontaal doormidden en verwijder de zaadjes.
3. Snijd de pepers in dunne ringetjes.
4. Snijd de kipdijfilet in reepjes.
5. Verwarm de olie in de wok en roerbak hierin de kip met de pepers.
6. Blus daarna met het sap van de limoen en de vloeibare honing.
7. Was de sla in ruim koud water en laat die daarna uitlekken.
8. Schil de kiwi’s, mineola’s of mandarijntjes en de mango en snijd alle fruitstukjes vervolgens in plakjes of partjes.
9. Vul de schaaltjes met de sla en het fruit.
10. Vermeng de olie met de noten, voeg die toe aan de sla en meng dit goed door elkaar heen.
11. Leg de kip op de sla en bestrooi met de kokos.
De kleurige salade met kippendij is nu klaar, eet smakelijk!
Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.
Grof boerenbrood
Om het beste uit deze website te halen, is het goed om een eigen account te creëren. Zonder account blijven je boodschappenlijstje en favoriete recepten niet opgeslagen.
Met een account heb je de volgende voordelen:
Heb je al een account? Login