< terug

Kruidenkip uit de oven

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 120 min
  • 1 hele kip
  • 1 bosje rozemarijn
  • 1 bosje tijm
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 g roomboter
  • 5 eetl. Kipkruiden
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de kruidenkip uit de oven:

EXTRA NODIG
Oven
Braadpan
Aluminiumfolie

Je kunt er voor kiezen om kant en klare kipkruiden te gebruiken voor dit gerecht, maar zelf de kipkruiden samenstellen kan ook, op de volgende wijze:
Doe in een kommetje een halve eetlepel gemalen zwarte peper, een hele eetlepel fijne zeezout en twee eetlepels paprikapoeder en meng dit goed door elkaar heen. Dit is de basis voor je kipkruiden.

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Smeer de buitenkant en binnenkant van de kip goed in met de kipkruiden.
3. Snijd de knoflook fijn.
4. Bind de rozemarijn en tijm bij elkaar.
5. Vul de kip met de knoflook, de kruiden en een ruime hoeveelheid roomboter.
6. Braad de kip rondom aan in een ruime hoeveelheid margarine en olie.
7. Gaar de aangebraden kip 70min in de oven.
8. Haal de kip uit de oven en dek deze af met aluminiumfolie.
9. Laat deze 10min rusten.
10. Haal de kruiden uit de kip en serveer.

De kruidenkip uit de oven is nu klaar, eet smakelijk!

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!

LEKKER MET

Aardappelpartjes en wintergroente uit de oven.