Hoofdgerecht
Bereidingswijze van de kruidenkip uit de oven:
EXTRA NODIG
Oven
Braadpan
Aluminiumfolie
Je kunt er voor kiezen om kant en klare kipkruiden te gebruiken voor dit gerecht, maar zelf de kipkruiden samenstellen kan ook, op de volgende wijze:
Doe in een kommetje een halve eetlepel gemalen zwarte peper, een hele eetlepel fijne zeezout en twee eetlepels paprikapoeder en meng dit goed door elkaar heen. Dit is de basis voor je kipkruiden.
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Smeer de buitenkant en binnenkant van de kip goed in met de kipkruiden.
3. Snijd de knoflook fijn.
4. Bind de rozemarijn en tijm bij elkaar.
5. Vul de kip met de knoflook, de kruiden en een ruime hoeveelheid roomboter.
6. Braad de kip rondom aan in een ruime hoeveelheid margarine en olie.
7. Gaar de aangebraden kip 70min in de oven.
8. Haal de kip uit de oven en dek deze af met aluminiumfolie.
9. Laat deze 10min rusten.
10. Haal de kruiden uit de kip en serveer.
De kruidenkip uit de oven is nu klaar, eet smakelijk!
Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.
Aardappelpartjes en wintergroente uit de oven.
Om het beste uit deze website te halen, is het goed om een eigen account te creëren. Zonder account blijven je boodschappenlijstje en favoriete recepten niet opgeslagen.
Met een account heb je de volgende voordelen:
Heb je al een account? Login