Hoofdgerecht
Bereiding van de Marokkaanse kippenlevertjes:
Stap 1:
Maak als eerst de kippenlevertjes heel goed schoon. Haal de witte randjes vet, groene vlekken en harde zeentjes weg. Als je dit goed hebt verwijderd, kun je ze doormidden snijden. Dep ze daarna goed droog.
Stap 2:
Snijd daarna de tomaten en knoflook in kleine blokjes. Snij daarna het vruchtvlees van de ingelegde citroen eruit en snijd de schil in smalle reepjes.
Stap 3:
Het is tijd om de kippenlevertjes te gaan bakken in een antiaanbakpan met wat olie. Bak dan de kippenlevertjes goudbruin en voeg daarna alle specerijen toe (komijnpoeder, kaneel, paprikapoeder, gemberpoeder en cayennepeper).
Stap 4:
De tomatenblokjes, knoflook, citroenschil en tomatenpuree kunnen worden dan toegevoegd aan de kippenlevertjes. Bak dit even mee en laat alles pruttelen tot de levertjes gaar en rosé zijn.
Stap 5:
Breng het gerecht op eigen wens wat meer op smaak met zout en peper. Eventueel wat honing om de saus wat minder zuur te maken.
Stap 6:
Het gerecht is bijna klaar. Garneer het alleen nog af met grof gehakte korianderblaadjes.
Nu kunt u genieten van de Marokkaanse kippenlevertjes, eetsmakelijk!
Volg of abonneer je op onze kanalen voor meer inspirerende recepten:
YouTube: www.youtube.com/c/Kiprecepten
Instagram: www.instagram.com/kiprecepten
Facebook: www.facebook.com/kiprecepten.nl
TikTok: www.tiktok.com/@kiprecepten
Pinterest: nl.pinterest.com/allekiprecepten
Website: www.kiprecepten.nl
Om het beste uit deze website te halen, is het goed om een eigen account te creëren. Zonder account blijven je boodschappenlijstje en favoriete recepten niet opgeslagen.
Met een account heb je de volgende voordelen:
Heb je al een account? Login