< terug

Marokkaanse kruidenkip

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 60 min
Ingrediënten:
  • 4 kippenpoten
  • 2 eetl. koriander
  • 1 grote gepelde ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetl. olijfolie
  • 100 ml water
  • 1 bouillonblokje
  • boter
  • 1 theel. kaneelpoeder
  • kipkruiden
  • 100 gram suiker
  • pruimen
  • sesamzaad
  • 1 takje koriander
Voor het kruidenmengsel:
  • 2 eetl. fijngehakte peterselie
  • 1 theel. komijnzaad
  • 1 theel. geelwortel
  • 0,5 theel. zout
  • 0,5 theel. peper
  • 0,25 theel. paprikapoeder
  • 1 teentje knoflook
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de Marokkaanse kruidenkip:

EXTRA NODIG
Wildschaar of scherp mes
Braadpan of stoompan

1. Maak kippenbouillon door een bouillonblokje te mengen met de hoeveelheid water wat er bij moet volgens de verpakking.
2. Halveer de kippenpoten en bewaar ze tot gebruik in de koelkast.
2. Maak het kruidenmengsel door alles wat onder het kopje ‘voor het kruidenmengsel’ staat bij elkaar in te gooien in een kommetje.
3. Haal de kip weer uit de koelkast en doe het kruidenmengsel over de kipstukken heen.
4. Verwarm de olie in een braadpan en braad de kip hierin mooi bruin rondom.
5. Snijd de ui in grove stukken en voeg deze toe aan de pan met de kip.
6. Voeg vervolgens de bouillon toe aan de pan met kip en ui.
7. Laat de kip ca. 30 minuten zachtjes pruttelen.
8. Kook ondertussen de pruimen in een steelpannetje met 100 ml. water, 100 gram suiker en 1 theelepel kaneel voor circa 10 minuten.
9. Bak in een koekenpannetje met antiaanbaklaag de sesamzaadjes goudbruin.
10. Als de pruimen 10 minuten hebben gekookt in het suikerwater mag je ze laten uitlekken en wentelen door de sesamzaadjes.
11. Serveer de kip op een bord als deze gaar is en doe de pruimen erbij. Leg als laatste een takje koriander op het gerecht.

De Marokkaanse kruidenkip is nu klaar, eet smakelijk!

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!

Hygiëne is belangrijk: was je handen voor en nadat je met rauw vlees hebt gewerkt.