Hoofdgerecht
Bereiding van de Normandische kip:
Stap 1:
Haal het overtollige vel van de kippenbouten af en snijd ze in twee stukken. Breng hierna de kip op smaak met kipkruiden en voeg bloem toe.
Stap 2:
Braad de kippenbouten in een pan, gedurende ongeveer 2 minuten, totdat zij een mooi kleurtje krijgen. Snij in de tussentijd de uien in fijne blokjes.
Stap 3:
Nadat de kippenbouten mooi op kleur zijn gekomen, haal je ze uit de pan en zet je het gas iets lager. Vervolgens stop je de ui, spekblokjes en knoflook in de pan.
Stap 4:
Als het mengsel eenmaal glanzend is geworden, voeg je de Apple Cider en kip toe. Hierna moet de pan 30 minuten in de oven op 175 graden. Schil ondertussen de appels en snijd deze in stukjes. Bak de appels gedurende ongeveer 5 minuten op hoog vuur en voeg hier wat kristalsuiker aan toe.
Stap 5:
Haal de pan uit de oven en laat het mengsel, zonder de kip, nog enkele minuten op hoog vuur inkoken. Voeg hieraan de room en mosterd toe.
Stap 6:
Leg de kippenbouten, saus en gekarameliseerde appels in een schaal, voeg nog wat lente ui toe en het gerecht is klaar om geserveerd te worden.
Nu kunt u genieten van de Normandische kip, eetsmakelijk!
Volg of abonneer je op onze kanalen voor meer inspirerende recepten:
YouTube: www.youtube.com/c/Kiprecepten
Instagram: www.instagram.com/kiprecepten
Facebook: www.facebook.com/kiprecepten.nl
TikTok: www.tiktok.com/@kiprecepten
Pinterest: nl.pinterest.com/allekiprecepten
Website: www.kiprecepten.nl
Om het beste uit deze website te halen, is het goed om een eigen account te creëren. Zonder account blijven je boodschappenlijstje en favoriete recepten niet opgeslagen.
Met een account heb je de volgende voordelen:
Heb je al een account? Login