< terug

Oranje kip

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Lunchgerecht

  • 30 min
  • 4 kipfilets
  • Zeezout en peper uit de molen
  • 1 eetl. olie om in te bakken
  • 1 kleine flespompoen
  • 1 dl sinaasappelsap
  • 1 eetl. oranje likeur
  • 2 eetl. oranjesnippers
  • 1 eetl. vloeibare honing
  • 2 stuks fruit zoals minneola’s
  • 200g Ijsbergsla
  • 2 eetl. cashewnoten
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de Oranje kip:

EXTRA NODIG
Braadpan
Slaschaal

1. Snijd de kipfilets in reepjes.
2. Bestrooi de kip met zout en de peper.
3. Verwarm ongeveer één eetlepel olie in pan en roerbak hier de kip in aan alle kanten goudbruin en gaar.
4. Schil de pompoen en snijd deze vervolgens in blokjes naar de gewenste grootte.
5. Voeg de blokjes pompoen toe aan de kipfilet reepjes.
6. Blus de kipfilet reepjes en de blokjes pompoen vervolgens af met het sap, de likeur, de snippers en de honing.
7. Laat dit dit geheel voor ca. 10 minuten zachtjes pruttelen op laag tot middelmatig vuur.
8. Haal het kipgerecht uit de pan en laat het eerst goed afkoelen zodat het gebruikt kan worden voor een koude salade. Voeg vervolgens het fruit toe aan het gerecht.
9. Leg de salade ernaast en garneer af met de noten.

De Oranje kip is nu klaar, eet smakelijk!

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!

LEKKER MET

Blini’s of poffertjes.