< terug

Provençaalse kippenbouten

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Bijgerecht

  • 60 min
  • 4 kippenbouten of -poten
  • 1 bosje lente uien
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetl. provinciale kruiden
  • Peper uit de molen
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de Provençaalse kippenbouten:

EXTRA NODIG
Oven op 180˚C
Braadzak 25x 40 cm met sluitclip
Mengkom
Plank
Ovenschaal
Keukenschaar

1. Bewaar de kip tot gebruik in de koelkast.
2. Zet de oven aan en vouw de braadzak open.
3. Verwijder de schil van de ui, snijd deze in kleine stukjes en pel de knoflook.
4. Mix de ui met de gepelde knoflook, de kruiden en peper naar smaak.
5. Leg de kip op de plank en besmeer aan alle zijden met het kruidenmengsel.
6 Stop de kip in de braadzak en voeg eventueel de overgebleven kruidenmix toe.
7. Sluit de braadzak met de clip en leg deze in de ovenschaal.
8. Prik met een vork enkele gaatjes in de braadzak.
9. Plaats de schaal middenin de oven gedurende ca. 60 minuten.
10. Knip daarna de braadzak voorzichtig aan de bovenkant open (pas op voor hete stoom).

De Provençaalse kippenbouten zijn klaar, eet smakelijk!

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!

LEKKER MET

Gele en groene courgetteschotel uit de oven met versgebakken frites.