Hoofdgerecht
Bereiding van de risotto met kip en wintergroenten:
Snijd de kip in blokjes en breng op smaak met peper en zout. Begin daarna met het fijnhakken van de knoflook,
het snipperen van de sjalot en het in stukjes snijden van de wortels, champignons en selderstengels. Verhit een
scheutje olie in een pan en bak de kipfiletblokjes goudbruin. Haal de kip daarna uit de pan. Ondertussen kunnen de fond en het water in een pannetje. Breng het aan de kook.
Bak de sjalot, selder en wortel in de pan en voeg na 4 minuten de champignons toe. Bak het geheel nog 3
minuten door. Voeg daarna de risottorijst toe en bak vervolgens nog enkele minuten. Zet het vuur laag en giet
een deel van de gevogeltefond in de pan. Roer regelmatig en voeg geleidelijk de rest van de fond toe. Blijf
roeren en laat de rijst rustig de vloeistof absorberen. Hierdoor ontwikkelt de risotto een rijke en volle smaak.
Voeg tot slot de kip toe en roer een klontje boter en Parmezaanse kaas door de risotto. De risotto is dan
helemaal klaar om geserveerd te worden.
Nu kunt u genieten van de risotto met kip en wintergroenten, eetsmakelijk!
Volg of abonneer je op onze kanalen voor meer inspirerende recepten:
YouTube: www.youtube.com/Kiprecepten
Instagram: www.instagram.com/kiprecepten
Facebook: www.facebook.com/kiprecepten.nl
TikTok: www.tiktok.com/@kiprecepten
Pinterest: nl.pinterest.com/allekiprecepten
Website: www.kiprecepten.nl
Als u opzoek bent naar andere wintergerechten, neem dan gerust een kijkje op deze pagina’s: Traditionele hutspot met een twist Kipfilet wellington style
Of laat onze receptengenerator een recept voor u uitkiezen op basis van uw voorkeuren, bekijk de receptengenerator op deze pagina: Kiprecepten generator
Om het beste uit deze website te halen, is het goed om een eigen account te creëren. Zonder account blijven je boodschappenlijstje en favoriete recepten niet opgeslagen.
Met een account heb je de volgende voordelen:
Heb je al een account? Login