Hoofdgerecht
Bereiding van de spinaziestamppot met kip:
Stap 1
Schil alle aardappelen en snijd deze daarna in stukken. Snipper daarna de ui. Kook de aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar.
Stap 2
Ontdooi de spinazie op laag vuur en laat zodra deze is ontdooid het uitlekken in een vergiet.
Stap 3
Bak de ui in de boter en bak het kerriepoeder 1 minuut mee. Smeer daarna de kipfilets in met peper en zout en leg deze tussen de ui. Bak de kipfilets in ongeveer 10 minuten gaar.
Stap 4
Rooster in een koekenpan het amandelschaafsel goudbruin. Giet ondertussen de aardappelen af en stamp deze met de crème fraîche tot een gladde puree.
Stap 5
Meng het uimengsel met het bakvet en ongeveer de helft van het amandelschaafsel door de puree. Schep vervolgens de spinazie door de puree en breng op smaak met wat zout en peper.
Stap 6
Snijd de kipfilet in smalle plakjes. Verdeel de stamppot over de borden leg de malse plakjes kip erop. Garneer het gerecht af met wat amandelschaafsel.
Nu is de spinaziestamppot met kip klaar en kunt u ervan genieten, eetsmakelijk!
Volg of abonneer je op onze kanalen voor meer inspirerende recepten:
YouTube: www.youtube.com/c/Kiprecepten
Instagram: www.instagram.com/kiprecepten
Facebook: www.facebook.com/kiprecepten.nl
TikTok: www.tiktok.com/@kiprecepten
Pinterest: nl.pinterest.com/allekiprecepten
Website: www.kiprecepten.nl
U kunt dit recept als favoriet maken. Uw favoriete recepten kunt u hier zien: Mijn favorieten
Om het beste uit deze website te halen, is het goed om een eigen account te creëren. Zonder account blijven je boodschappenlijstje en favoriete recepten niet opgeslagen.
Met een account heb je de volgende voordelen:
Heb je al een account? Login