Hapjes
Bereidingswijze van de tequila kipspiesjes:
EXTRA NODIG
Lage schaal
Scherp mes
Vershoudfolie
Spiesen
Grill (oven) of grillpan
1. Snijd de kippendijen in blokjes van gelijke grootte.
2. Pak een schaal en doe hier de tequila, het sap van 1 limoen en een flinke scheut olijfolie in. Meng dit geheel door elkaar heen.
3. Doe de gesneden blokjes kippendij bij de schaal in.
4. Pluk de dragonblaadjes van de takjes. Snijd het pepertje horizontaal doormidden, verwijder de pitjes en snijd het pepertje in ringetjes.
5. Haal de teentjes knoflook door de knoflook pers en doe dit samen met het pepertje en dragon door de kipblokjes.
6. Dek de schaal af met folie en laat minstens 2 uur in de koelkast intrekken.
7. Snijd de limoenen in partjes.
8. Rijg ze om en om met de kipblokjes aan de spiesen.
9. Grill de kipspiesjes onder de grill of in een grillpan gaar.
De tequila kipspiesjes zijn klaar, eet smakelijk!
Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.
Zomerse salade.
Om het beste uit deze website te halen, is het goed om een eigen account te creëren. Zonder account blijven je boodschappenlijstje en favoriete recepten niet opgeslagen.
Met een account heb je de volgende voordelen:
Heb je al een account? Login