Voorgerecht
Bereidingswijze van de tom kha kai:
1. Breng als eerst de kippenpoten in 1,5 l koud water aan de kook samen met een blokje kippenbouillon.
2. Maak daarna de peper schoon door hier de zaden uit te verwijderen.
3. Snijd de peper vervolgens in stukjes. Snijd dan de shiitake en kastanjechampignons doormidden.
4. Snijd grote kastanjechampignons in vieren. Snijd dan de koriander fijn.
5. Bewaar de peper en koriander voor later.
6. Wanneer het water met de kippenpoten kookt, kun je het vuur hiervan wat terugdraaien, zodat het rustig kan doorkoken.
7. Breek de stengel sereh en voeg deze toe aan de pan met de kip. Deze zorgt voor extra smaak in de bouillon.
8. Als de kip zo’n 15-20 minuten heeft kunnen koken, zijn de kippenpoten gaar en haal je deze met een schuimspaan uit de pan, haal ook de sereh uit de pan. De sereh mag je vervolgens wegdoen.
9. Het water waarin de kip gepocheerd is, bewaar je als bouillon voor de soep.
10. Voeg bij de overgebleven bouillon de paddestoelen, basterdsuiker, laoswortel, vissaus, het sap van de limoen, en de kokosmelk.
11. Roer dit even door en breng het op middelhoog vuur aan de kook. Laat het vervolgens 8-10 minuten pruttelen.
12. Haal het vel van de kippenpoten af en trek met twee vorken het vlees in grove stukken van het bot.
13. Voor een vullende soep voeg je het vlees van twee kippenpoten aan iedere soepkom toe.
14. Voeg de gesneden peper toe aan de bouillon en laat deze nog een minuut of 3-4 meekoken.
15. Giet de bouillon over de kip heen. Maak het helemaal af door de soep met de stukjes koriander te besprenkelen.
De Thom Kha Kai is nu klaar, eet smakelijk!
Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.
Om het beste uit deze website te halen, is het goed om een eigen account te creëren. Zonder account blijven je boodschappenlijstje en favoriete recepten niet opgeslagen.
Met een account heb je de volgende voordelen:
Heb je al een account? Login