< terug

Umami Risotto met gekonfijte kippenniertjes

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 150 min
Ingrediënten risotto:
  • 500 gram risotto
  • 1,5 liter groentebouillion
  • witte wijn
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 100 gram shiitake
  • 3 eetlepels kikkoman sojasaus
  • 200 gram parmezaanse kaas
  • chrispy chili olie
  • zout en peper
Ingediënten gekonfijte kippenniertjes:
  • 100 gram kippenniertjes
  • knoflook
  • zout en peper
  • 5 deciliter zonnebloemolie
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de Umami Risotto met gekonfijte kippenniertjes:

Niertjes:
1. Neem een steelpan, vul deze met de zonnebloemolie en voeg daar de niertjes en gesnipperde knoflook aan toe. En natuurlijk een snuf zout en wat peper.
2. Konfijt de niertjes op een laag pitje zeker 2,5 uur tot ze mooi gaar zijn.

Risotto:
1. Snipper de sjalot en knoflook en zet deze op een zacht vuurtje in een hoge koekenpan tot ze glazig zijn.
2. Voeg de risotto toe in de pan, laat deze 4 minuten meebakken en blus het af met de witte wijn.
3. Voeg in 1 keer de 1,5 liter warme groentebouillon toe aan de risotto.
4. Snijd de steeltjes van de shiitake eraf en bak deze in olie met een beetje peper en zout mooi bruin. Laat de risotto in de tussentijd langzaam doorkoken tot de korrel gaar is en de substantie lekker smeuïg is. Breng het op smaak met de kikkoman sojasaus en peper en zout.

Dresseren van het gerecht:
1. Serveer de risotto mooi in het midden van een warm bord. Leg de niertjes en de shiitake op de risotto.
2. Rasp flink wat parmezaanse kaas over het gerecht, en druppel lekker wat van die crispy chili olie over het geheel.

De Umami Risotto met gekonfijte kippenniertjes is nu klaar, eet smakelijk!

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!