Hoofdgerecht
Lunchgerecht
Bereidingswijze van de winterse maaltijdsoep met kip:
EXTRA NODIG
Grote soeppan
Zeef
Schone theedoek
Steelpannetje
Voorbereiding
1. Doe de kip in de pan en voeg alle ingrediënten voor de bouillon toe.
2. Vul de pan met koud water totdat de kip net onder staat.
3. Breng aan de kook en laat het geheel 2 uur zachtjes doorkoken.
4. Haal de kip eruit en houd deze apart.
5. Zeef de bouillon en laat hem goed afkoelen.
7. Zet deze vervolgens in de koelkast, zo stolt het vet op de bouillon.
8. Zeef de bouillon door de zeef met daarin een theedoek.
9. Deze houdt het gestolde vet tegen.
10. Pluk het vlees van de kip in grove stukken.
Bereiding
1. Bak het uitje en de courgette even licht aan in een grote pan met wat boter.
2. Roer er de bloem doorheen.
3. Schenk de bouillon beetje bij beetje bij het mengsel.
4. Voeg hier de kip, het rookvlees, de tomaatjes, de peen en de aardappelen aan toe.
6. Breng het geheel aan de kook en laat 15 minuten zacht doorkoken.
7. Doe er de maïs, de room en doperwten bij en laat dit 15 minuten zacht meekoken.
9. Maak de soep op smaak met wat zout en peper.
De winterse maaltijdsoep met kip is nu klaar, eet smakelijk!
Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.
LEKKER MET
Zelfgebakken bruin oerbrood.
Om het beste uit deze website te halen, is het goed om een eigen account te creëren. Zonder account blijven je boodschappenlijstje en favoriete recepten niet opgeslagen.
Met een account heb je de volgende voordelen:
Heb je al een account? Login