Hoofdgerecht
Bereidingswijze van de zomerse kipstamppot:
EXTRA NODIG
Stamper
Hapjespan
1. Schil de aardappelen. Snijd deze vervolgens naar de gewenste grootte. Zet een grote pan met water op het vuur en voeg de aardappelen eraan toe met een aantal snufjes zeezout.
2. Kook de aardappelen net zo lang tot dat deze gaar zijn.
3. Verwarm in die tijd de olie in de hapjespan.
4. Kruid de kip met de kruiden en roerbak deze goudbruin.
5. Voeg de knoflook, de ui en de paprika toe en laat dit pruttelen.
6. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
7. Voeg de rucola en de crème fraîche toe.
8. Maak er een smeuïge stamppot van.
9. Op smaak maken met zout en peper.
10. Rooster de pijnboompitten lichtbruin in een droge koekenpan.
11. Schep de stamppot op de borden.
12. Verdeel het kipgerecht eroverheen.
13. Garneer met de geroosterde pijnboompitten.
De zomerse kipstamppot is nu klaar, eet smakelijk!
Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.
Een zomerse witte wijn maakt het gerecht helemaal af!
Om het beste uit deze website te halen, is het goed om een eigen account te creëren. Zonder account blijven je boodschappenlijstje en favoriete recepten niet opgeslagen.
Met een account heb je de volgende voordelen:
Heb je al een account? Login